'Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest', beweren beleidsmakers en instanties die zich bezig houden met voedselveiligheid. Het Voedingscentrum onderschrijft dit. Toch: 100% veilig voedsel bestaat niet. Het kan zijn dat producten van nature schadelijke stoffen bevatten of ze raken er mee 'besmet'. Een belangrijke taak van de producent is te zorgen dat voedsel zo veilig mogelijk is. Is het voedsel eenmaal in handen van de consument, dan is deze zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Jaarlijks worden meer dan een half miljoen mensen in Nederland ziek door 'verkeerd' eten. Veel vaker dan gedacht, gebeurt dit thuis in de eigen keuken. Vooral ouderen, kinderen, zwangeren en zieken zijn kwetsbaar. Door op een veilige manier te kopen, koken en te bewaren zijn veel van deze ziektegevallen te voorkomen. Maar hoe ontdooi je eigenlijk een kip, is het veilig om kliekjes te bewaren en is melk na de houdbaarheidsdatum nog te drinken? In dit boek van het Voedingscentrum vind je volop tips en