Wilt u op ontdekkingsreis in de rijke en fascinerende wijnwereld? Laat Andrew Jefford dan uw gids zijn. Dit boek bestaat uit twintig projecten, waarmee u de technieken in een logische volgorde en in uw eigen tempo thuis kunt leren. Uit de cursus spreekt enthousiasme, verstand van zaken en een grote liefde voor wijn.In het eerste deel van het boek, De benodigdheden, maakt u kennis met de uitrusting die u nodig heeft om wijn te proeven en erover na te kunnen denken, zoals de verschillende glazen, de verschillende kleuren van de belangrijkste wijnsoorten en de geur en smaak van wijn. U leert hoe u een wijn moet kiezen en hoe u uw indrukken van een wijn onder woorden brengt.De bestanddelen vertelt uit welke ingrediënten wijn bestaat. Andrew toont u de zeven belangrijkste druivenrassen – chardonnay, sauvignon blanc, riesling, cabernet sauvignon, merlot, syrah en pinot noir – en nog veel meer rassen uit de wijnfamilie. Hij laat ook zien wat er onder de grond en in de lucht gebeurt