*Bierbrouwen: hoe hop, gerst, mout, gist en water samengaan in 's werelds meest geliefde drank, plus een kennismaking met de families van boven- en ondergegiste bieren. *De wereld van het bier: hoe brouwt men rond de aardbol? Hoe komen de trappistenbieren van België en Nederland tot stand, de tarwebieren van Beieren, de typische ales van Australië en de donkere lagerbieren van Mexico? *De geschiedenis van het bier: een lofzang op het bier door de eeuwen heen - hoe de Egyptenaren het door een rietje opzogen, hoe de Vikingen in hun zalen heildronken uitbrachten, wat de monniken in hun middeleeuwse kloosters brouwden en hoe men de Drooglegging ontdook in het Amerika van de jaren twintig. *De wereld van cafés, pubs, bars en bierhallen: waar ze te vinden zijn en welke van de grote bieren van de wereld we er kunnen verwachten; met speciale aandacht vor befaamde bierfestivals. *De bierhandel: hoe bier over de wereld op de markt wordt gebracht. *Biercultuur: de vele gezichten van het