De Japanse keuken staat voor een heel verfijnde manier van koken. Met die keuken groeide Kaori Endo op. In dit boek vertelt ze hoe ze de klassieke Japanse gerechten van alledag maakt, zoals misosoep met tofu, of don met kip. De Japanse keuken volgt het ritme van de seizoenen. Zo viert men in Japan het eind van de winter en het prille begin van de lente met gerechten als een fantastische vegetarische tempura. In de maanden daarna plukt, kookt en geniet men van kiemgroenten en bladknoppen uit de bergen, zoals bamboescheuten of sanshoblaadjes, om zo de kracht van die groenten op te nemen na de lange wintermaanden. Maar Kaori laat ons ook de feestgerechten van haar land ontdekken, zoals ozoni, een speciale bouillon voor het nieuwjaarsfeest, of chirashizushi, een gerecht dat niet mag ontbreken op de Meisjesdag in begin maart. Kaori leert ons ook alle verrukkelijke recepten uit haar jeugd kennen, zoals bento of de menchi katsu. Zo is dit boek een smakelijke reis naar het hart van de