Hoe komt de blauwschimmel in de gorgonzola? Hoe kwamen de mensen aan ijs toen er nog geen koelkasten waren? Wat valt er over de wijnen uit Piëmont te vertellen? Hoe werden tomaten geconserveerd? Waaraan herken je een echte aceto balsamico? Culinaria Italia neemt een kijkje achter de schermen en geeft antwoord op deze en vele andere vragen die de liefhebbers van de Italiaanse keuken interesseren. Ga mee op een culinaire giro d'Italia, die in het noordoosten begint, door de Alpen tot in het westelijk gelegen Ligurië leidt, dan via Emilia-Romagna en Toscane verder naar het zuiden gaat, vanuit Calabrië oversteekt naar Sicilië om ten slotte in Sardinië te eindigen. In Friuli-Venezia Giulia proeven we ham uit San Daniele en verbazen we ons over de grottste kaas ter wereld. In Venetië en Veneto drinken we een groot glas prosecco. In Trentino-Alto Adige komen we weer op krachten met boerenspek en brood. Culinaria Italia toont in bijna 500 pagina's en 1300 afbeeldingen niet alleen de