DE ITALIAANSE MEER DAN 300 AUTHENTIEKE RECEPTENDoor het land af te reizen en zich plaatselijk door koks te laten voorlichten over de typische regionale specialiteiten, ingrediënten en bereidingswijzen, verzamelde Claudia Roden een groot aantal traditionele, Italiaanse recepten.Ruim 300 authentieke en ongecompliceerde recepten werden door haar voor deze uitgave geselecteerd, variërend van Prosciutto con fichi (Parma-ham met vijgen) en Fave stuffate al cacio (tuinbonen met geitekaas) via Zuppa di zucca con Ie mandorle (pompoensoep met amandelen), Lasagne al forno (gebakken lasagne) en Trote alle panna acida (forel met zure room) tot Pesche ripiene (gevulde peren) en Tiramisu (roomkaas-rumpudding).Even afwisselend als het landschap, het klimaat, de vegetatie, de architectuur, het karakter van de bewoners en de dialecten is de keuken. Een logische gevolgtrekking is dan ook dat er geen typisch Italiaanse keuken bestaat, maar alleen de Siciliaanse, de Napolitaanse, Venetiaanse, Genuese of