Claudia Roden, autoriteit op het gebied van de mediterrane, Noord-Afrikaanse en Italiaanse keuken, richt in dit standaardwerk haar scherpe blik met ongeëvenaard inzicht op de Spaanse gastronomie. De bekroonde auteur van klassieke kookboeken zoals A Book of Middle Eastern Food en De joodse keuken schreef ditmaal een hartstochtelijk en meeslepend boek over de rijkdom van de Spaanse eetcultuur, geïllustreerd met schitterende foto's die het wezen van dat springlevende land en zijn keuken vastleggen. De smaken van Spanje is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die in de loop van de eeuwen van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella's, feestelijke bonengerecht en verfijnde desserts. Claudia Roden verkent klassieke maar ook minder bekende gerechten en bereist daarbij alle delen van het land: van Galicië tot Andalusië en van de Balearen tot de Canarische