DepressieVoeding en depressie Steeds meer professionals komen erachter dat depressieve gevoelens in verband kunnen staan met verkeerde voedingsgewoonten, waardoor er voedseltekorten kunnen optreden.De tekorten aan voedingsstoffen die tegenwoordig het meest gelieerd worden aan het ontstaan of in stand houden van depressieve gevoelens zijn: Vitamine B12 (bevindt zich in vlees, eieren, vis en melk)Vitamine B6 (bevindt zich in volkoren graanproducten, zonnebloempitten, kool, melkproducten)Vitamine B9 (bevindt zich in groene bladgroenten)Vitamine B11 (foliumzuur bevindt zich in groene bladgroenten, peulvruchten, noten en vlees)Vitamine D (vette vis, dierlijke producten, wordt aangemaakt o.i.v. de zon)Omega 3-vetzuren (tonijn, zalm) Uit onderzoek is gebleken dat ook voor mensen met een zware depressie het ophogen van deze voedingsstoffen zinvol is. Reguliere medicatie slaat in dat geval ook beter aan.Vitamine B en C (bevindt zich in groene bladgroenten, broccoli, bloemkool, spruitjes,