Marlena de Blasi Duizend dagen in Toscane In het Italiaanse dorp San Casciano dei Bagni ontwikkelen vriendschappen zich tijdens vele gezamenlijke maaltijden. Hier gaan de Amerikaanse chef-kok Marlena de Blasi en haar Venetiaanse echtgenoot, Fernando, op zoek naar de ingrediënten voor het goede leven. Het echtpaar heeft Venetië verlaten om op dit plekje - waar Toscane, Umbrië en Lazio samenkomen - te gaan wonen tussen tweehonderd dorpelingen, oeroude olijfgaarden en Etruskische warmwaterbronnen. Ze nemen hun intrek in een nauwelijks gerenoveerde voormalige stal en raken al snel bevriend met Barlozzo, die zichzelf beschouwt als een soort dorpshoofd. Met hem als gids bezoeken ze seizoensfeesten waar ze proeven van geroosterd landbrood, bedruppeld met versgeperste olijfolie, en ontdekken ze simpele osterias waar het diner wordt klaargemaakt met wat er die dag is gevangen of geoogst. Barlozzo maakt hen deelgenoot van alles wat hij weet, van oude medicinale drankjes tot Toscaanse