Volgens Janneke Vreugdenhil wordt 2008 het jaar waarin we stoppen met diëten. Van vetloos voedsel word je niet gelukkig. Van bewust en lekker eten wel.De culinair journalist vindt het hoog tijd dat we weer zelf na gaan denken over wat we consumeren. Echt eten komt volgens Janneke niet uit een fabriek. Echt eten kook je zelf, desnoods in een kwartier. Janneke Vreugdenhil's beste recepten en mooiste verhalen uit nrc.next zijn nu gebundeld in het luxe gebonden boek Eten enzo.Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Maar in het weekeinde, zonder stress, zonder haast, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om, zuiver voor de lol, je eigen brood te bakken en