Deze praktijkgids biedt een handzame, inzichtelijke leidraad bij de Europese regelgeving op het gebied van hygiëne van levensmiddelen die in januari 2006 van kracht is geworden. De tekst van Verordeningen (EG) 852/2004 en 853/2004is door de auteurs, Marleen van den Ekart en Wim Mariman, omgezet in heldere, duidelijke en overzichtelijke taal. Daar waar het niet anders kon is de tekst van de regelgeving aangehouden. Editie 2008 geeft de actuele stand van zaken weer en bevat informatie over de nieuwste aanvullingen op het gebied van de hygiëneregelgeving, zoals de microbiologische criteria, uitzonderingen bij de vervaardiging van levensmiddelen met traditionele kenmerken en overgangsregelingen voor bepaalde eisen tot 2009. De Europese hygiëneverordeningen is bijzonder geschikt voor producenten van levensmiddelen, brancheorganisaties en voor docenten en studenten levensmiddelentechnologie. Aangezien de beschreven regelgeving ook van toepassing is op de primaire productie is deze gids