`Ik kook omdat ik trek heb, omdat ik gezond wil blijven, en omdat het de leukste - en gemakkelijkste - manier is om iemand gelukkig te maken', aldus Jill Dupleix, die net als vele anderen niet elke dag tijd en zin heeft om alle onderdelen van een maaltijd zelf te bereiden. Zij zoekt het lekkerste recept en past dat aan de beschikbare tijd aan. In Heerlijke simpele gerechten zijn recepten opgenomen voor voorgerechten, salades, lunch, diner, huiselijke maaltijden, speciale gelegenheden, om buiten te eten, vegetarische gerechten, voor speciale gelegenheden en nagerechten. In een aantal spreads worden kleine ideetjes voor bijvoorbeeld een feestje, rauwe of snelle gerechten en gerechten met fruit extra duidelijk toegelicht. Smaakvolle foto's doen ieder het water in de mond lopen. Jill Dupleix behoort tot de vooraanstaande food-auteurs in Engeland. Zij schrijft en fotografeert voor haar wekelijkse column over eten in The Times Weekend. In 2002 werden haar bijdragen in The Times bekroond met