Espresso, cappuccino, koffie verkeerd, mokka... Koffie, in al zijn verleidelijke gedaantes, was nog nooit zo populair. Of u de koffie nu zwart en pittig of schuimig en met een smaakje drinkt, dit boekje zorgt gegarandeerd voor een opkikker. De geschiedenis van deze stimulerende, aromatische drank wordt ontvouwd, van de ontdekking van de kleine, krachtige bonen tot de ontwikkeling van cappuccino en de opkomst van koffiehuizen. In de moderne koffiehuizen wordt een indrukwekkende collectie bonen van over de hele wereld geserveerd. Met behulp van dit boekje kunt u weloverwogen kiezen uit geurige Costa Ricaanse bonen en chocoladeachtige bonen uit Guatemala, uit de koffiesoorten uit Ethiopië en de elegante variëteiten van de Keniaanse hooglanden. Hattie Ellis biedt praktische tips voor het kopen, bewaren, malen, zetten en serveren van koffie met maximale versheid en smaak. Heerlijke recepten, zoals voor truffel-mokkataart en ijs van koffie en geroosterde amandelen, tonen aan dat het