'Koken met drank' is een ruig boek. Niks geen liflafjes en flauwekul, een drupje van dit, een toefje zus of zo. Dit is koken zoals het bedoeld is. Stevig, rijk aan calorieën en waarachtig lekker. Hoe dieper je in dit boek duikt, des te hoger het promillage van de recepten. Zwaar bier, wijn, cognac, pernod, rum, wodka, calvados, whisky, tequila, grappa: je kunt het zo gek maken als je wilt. Koken met drank bevat meer dan vijftig gevarieerde gerechten uit alle delen van de wereld. Napolitaanse spaghetti, Antwerps paardenstoofvlees, Spitfire Chili con carne en Sauerbraten uit het Ruhrgebied. Of Trout Normandie en gegrilde zalmfilet gemarineerd in aquavit. Tel daarbij de vele geestige citaten van wereldberoemde 'gebruikers' die in het boek zijn opgenomen en de stoere what-you-see-iswhat- you-get-vormgeving en je kunt eigenlijk maar één conclusie trekken: dit is een kookboek dat elke zichzelf respecterende kerel in de kast moet hebben staan!