PIET HUYSENTRUYT LEVEN & KOKEN als Piet in Frankrijk Frankrijk, dat is: knapperig stokbrood, zinnenstrelende wijn, intieme romaanse kerkjes, zonovergoten terrassen, p nque, dorpjes die zich ver van het jachtige leven houden, oude mannen op een bank in de zon, gezellige dorpspleintjes, lavendelvelden, schitterende landschappen, verrukkelijke maaltijden waarbij de smaak van de natuur op de tong smelt. Piet Huysentruyt ervaart de geneugten van het goede leven in Frankrijk dagelijks aan den lijve en vertelt zijn verhaal in Leven & koken als Piet in Frankrijk. Het is het verhaal van een Belg die in de Ard e zijn thuis vond, van de vriendschap die hij met de dorpelingen sloot, van de eigen moestuin, van de paddestoelenpluk, van de jacht en de visvangst, van de geurige kruiden, van de olijfbomen en de wijngaarden... Het is het verhaal van de vier seizoenen: de oogverblindende herfstkleuren, de truffeljacht en de varkensslacht in de winter, de ontluikende natuur in de lente en het