Dit boekje is nummer vier in de 'Nooit geweten ...' serie. Elk deeltje beschrijft diverse gewassen en één soort is eruit gelicht; de naam is in de titel verwerkt en de foto staat op de cover. Eetbare gewassen uit eigen omgeving, er zijn er zoveel, er is zoveel over te schrijven en mee uit te voeren; vandaar dat er steeds een deeltje verschijnt. Het is in het gebruik niet deel 1, 2, 3, of 4, allen bevatten andere informatie. Deze boekjes zijn geschikt voor iedereen die het belangrijk acht zijn of haar maaltijd completer te maken, want de mens heeft onderscheid gemaakt tussen producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit. Dit heet dan veelal onkruid. Klopt dit wel? Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid? De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan. Heb je weleens bedacht