De nieuwe smaken van de moderne Indiase keuken Puur India is een handleiding om regelmatig thuis Indiaas te koken. De recepten komen uit alle delen van India, van de rijke Mogol-keuken in het noorden met veel vleesgerechten tot de vegetarische keuken in Tamil Nadu; van de curry's op basis van kokosmelk in Goa en Kerala tot de vurige visgerechten van Bengalen en Assam. De recepten zijn gebaseerd op gerechten zoals ze in India thuis worden bereid, op streetfood- gerechten, en op de menu's van verschillende Indiase restaurants. De bereiding is eenvoudig en duidelijk beschreven. Om de thuiskok te helpen bij het samenstellen van een volledige maaltijd heeft Atul een aantal menu's gemaakt en geeft hij algemene richtlijnen voor goede combinaties van gerechten. Atul Kochhar werd geboren in Jamshedpur in oost-India. Hij begon zijn carrière in het exclusieve Oberoi Hotel in New Delhi, waarna hij in 1994 naar Londen vertrok. Hij werkte zichzelf op tot een van de chef-koks in Engeland die