Wat maakt een goed recept of gerecht? Dat zijn natuurlijk de beste ingrediënten, maar vooral hun onderlinge ‘vriendschappen’.Dit inspiratieboek daagt liefhebber en professional uit om op culinair avontuur te gaan. In Smaakvrienden Fruit neemt Meesterkok Angélique Schmeinck de lezer mee op ontdekkingsreis langs talloze ingrediënten en hun onderlinge vriendschappen. Veel van die relaties zijn bekend. Zo is aardbei al jaren boezemvrienden met rabarber en crème fraîche. En appel met bleekselderij en noten. Maar er zijn ook tal van minder bekende en zelfs onontdekte, hechte vriendschappen. In Smaakvrienden Fruit zijn al deze smaakrelaties op unieke wijze in kaart gebracht. Smaakvrienden Fruit geeft oneindige culinaire inspiratie voor ruim 40 fruitsoorten, inclusief recepten, gerechtfoto’s en culinaire mindmaps.Hét boek voor kokende lezers en lezende koks dat…- ontelbare smaakcombinaties geeft voor zowel zoete als hartige bereidingen met fruit - helpt om snel originele