Het is nu bijna 25 jaar geleden dat Hugh Johnsons wereldberoemde World Atlas of Wine voor het eerst verscheen. Sindsdien is het boek over de hele wereld gelezen en door de hoogste autoriteit op wijngebied, het Franse Institut National des Appellations d’Origine (INAO), geroemd als een ‘mijlpaal in de wijnliteratuur’, als ‘onvergelijkbaar’ en ‘onvervangbaar’.Inmiddels is het in twaalf talen vertaald en door bijna drie miljoen mensen gekocht.Door wijnliefhebbers en wijnkenners wordt het algemeen beschouwd als een uniek standaardwerk. De vierde editie van dit boek is geheel herzien en geactualiseerd. Het volgt de ontwikkelingen en veranderingen in de wereld van de wijn op de voet. De Oude Wereld heeft de uitdaging aangedurfd met de Nieuwe, met als gevolg nieuwe wetten en andere maatstaven: wijnen die vroeger als obscuur werden beschouwd en wijnstreken die tot voor kort totaal onbekend waren, zijn enorm in opkomst; wijnmakers wisselen hun vakkennis uit met collega’s uit