In dit boek verkent tv- en radiochef én Brusseleir Albert Verdeyen de wondere en smakelijke wereld van dé Brusselse culinaire klassieker bij uitstek: stoemp. ;;;Meer dan 45 smakelijke klassiekers én heel verrassende, nieuwe stoempgerechten;;;Met de favoriete stoemps van Paul Van Himst, Peter Van Asbroeck, Guy Vanhengel, Guy Goethals, Georges Neefs, Jef de Gelas, Toone, 'De Neuve Brusseleir' (Brusselse zanger jaren '50, '60).;;;Alle recepten zijn op verfrissende wijze in beeld gebracht door foodfotograaf Marc Wauters. Stoemp is een verwijzing naar waar we vandaan komen, een uitdrukking van nostalgie naar onze kindertijd en een onschuld die we niet konden bewaren. Stoemp bevat de vele variëteiten die ons door de traditie zijn overgeleverd, maar is zeker geen ouderwetse klassieker. Stoemp is actueel door de vele aanpassingen geënt op onze huidige manier van leven en onze hedendaagse smaak, steeds nieuw en verrassend. Albert Verdeyen vernieuwt dit aloude gerecht, geïnspireerd door