Voor een kleine regio in het hart van Italië biedt Toscane veel grote verrukkingen. Het is een gebied van een simpele, maar adembenemende schoonheid, en bevat veel schitterende historische verworvenheden. Dit was het woongebied van de oude Etrusken, een van de meest raadselachtige beschavingen aller tijden, en eeuwen later was het de geboorteplaats van de renaissance. Voor veel mensen is Toscane de essentie van Italië, met zijn natuurschoon, zijn kunst en natuurlijk de heerlijkheden uit zijn keuken. De Toscaanse keukenis er een van ongecompliceerde eenvoud, waarbij alleen de beste en meest verse ingrediënten worden gebruikt. Toscane levert de zuiverste olijfoliën, het vermaarde Chianina-rundvlees en de beroemde Chianti-wijnen Met Essentiële basis-ingrediënten als rijpe pruimtomaten, een boerenbrood en een handvol geurige kruiden weten de lokale koks ware meesterwerken te creëren. Op haar beroemde kookschool in Toscane heeft de schrijfster en kooklerares Lorenza de ' Medici en