Een verslag van het meest uitgebreide onderzoek dat ooit is gedaan naar de feiten omtrent het eten van vlees.Niet iedereen wil vegetariër worden, maar veel mensen willen zich wel bewuster en beter geïnformeerd voeden dan in het verleden. Hoe vaak in de week eet u vlees? Let u op de advertenties bij de slager en in de dag- en weekbladen? Merkt u dan hoe u wordt beïnvloed? Het is zo gemakkelijk. U koopt even een pond gehakt of een biefstukje, want elke maaltijd zonder vlees vereist weer de nodige inventiviteit. Maar va!t het u ook op dat steeds meer mensen, steeds minder vlees eten? Wat is daar de oorzaak van? Deze studie van Peter Cox, die in Engeland maandenlang op de bestsellerlijsten stand, bevat opzienbarend nieuw medisch feitenmateriaal over het effect van vleesgebruik op de gezondheid. Het verband tussen vlees en kanker, hart- en vaatziekten, suikerziekte en andere beschavingsziekten, wordt aangetoond. Cox maakt duidelijk dat 80 van het door u gekochte vlees groeihormonen en