Dankzij de verschillende culturen in Nederland is onze interesse voor buitenlandse keukens sterk gegroeid. Er gaat letterlijk een wereld voor je open, buitenlandse keukens hebben immers zoveel te bieden! Hoewel de meeste buitenlandse keukens redelijk meukvrij koken en bakken, is het merendeel van de beroemde wereldgerechten niet meukvrij. Er wordt bijvoorbeeld vrij veel gebruikgemaakt van vlees, suiker, room en vet. Wij kennen 'wereldgerechten' vooral uit pakjes en zakjes. En dat is zo ontzettend jammer, want dit heeft helemaal niets met echte wereldse gerechten te maken. Ik vond het daarom de hoogste tijd om Nederland kennis te laten maken met de buitenlandse keuken zoals hij behoort te smaken, maar dan 100% meukvrij! In dit boek vind je meer dan 50 wereldse gerechten voor iedere dag. Daarnaast vind je er heerlijke bijgerechten en recepten om zelf verrukkelijke meukvrije sausjes te maken. Van de Surinaamse keuken (roti, pom) tot de Aziatische keuken (sushi, foe yong hai); alles is