'Dropsoep, gemarineerde entrecote met mosterd-sambalijs, ietenparfait,, gefrituurd ijs, bananensoeshi en zalm gemarineerd in grasvodka en appelstroop beschouw ik stuk voor stuk als een kindje van mij. Ze zijn nu volwassen geworden en het is tijd dat ze op eigen benen leren staan en op kamers gaan wonen. Hopelijk in vele boekenkasten en magen. Jarenlang had ik al een idee voor een kookboek dat anders is. Anders staat niet voor beter, maar voor een andere kijk. Ik ben van mening dat een kookboek meer moet zijn dan alleen maar recepten; je moet ze kunnen toepassen. In Wind aan de kook staan 15 kindjes die in de loop der tijd uit mijn hersenpan zijn ontsproten. Je moet ze zien als 'de best of'. Bij elk gerecht heb ik een verhaal geschreven. Autobiografisch Luis Bisschops maakte van elk gerecht een foto en bij elk verghaal geeft fotograaf Gerard Wessel zijn artistieke culinaire kijk. En omdat koken en dichten in mijn leven onafscheidelijk zijn, ontbreken ook gedichten niet: "was de liefde