Marian Geurtsen & Bep Willers-van Oostwaard Zalig gebakken Recepten van heiligendagen wereldwijd Wie geniet er niet van de geur van vers gebakken broodjes of koekjes? Tijdens het bakken komen de verhalen rond de keukentafel vanzelf: verhalen van vroeger die van generatie op generatie zijn doorgegeven, verhalen over de recepten en over de kleurrijke tradities waarmee ze te maken hebben. Dit boek brengt recepten, feesttradities en verhalen samen. Voor veertig feestdagen op de christelijke jaarkalender staan er recepten in: van Speculaaspop uit Nederland tot Sint-Maartenshoeven uit Polen; van Duitse Maria Magdalenakoekjes tot Sint-Jacobstaart uit Santiago de Compostela. Recepten en tradities uit heel Europa, vertaald voor de Nederlandse keuken. Zo kun je thuis je verjaardag of je naamheilige uitzoeken, broodjes en koekjes bakken, de verhalen erbij vertellen en de tradities doorgeven. Een boek als dit is er nog niet in De Lage Landen. Met illustraties van alle heiligen, gemaakt door