Wat ontdek je als je door Zeeland reist met je smaak- en reukzintuigen op scherp?Twee nieuwsgierige schrijfsters, Gees Gmelich Meijling-van Hemert en Marga Haas, ondernamen een culinaire zoektocht in hun eigen provincie. Zij bezochten vissers, boeren, wijn- en kaasmakers, fruit- en zeegroentetelers. Zij schoven, met modderlaarzen en al, aan in een toprestaurant, om te ontdekken hoe een chef-kok Zeeuwse traditie en vernieuwing in zijn menu verbindt. Zij spraken met een tarbotkweker die een hypermodern kweekbedrijf opzette aan de oevers van het Zeeuwse water. Zij proefden fruitsappen, bieren en wijnen, verse worst van eigen runderen en zilte hapjes uit de zee. De smaakpapillen van de schrijfsters werden aangenaam geprikkeld en de ogen geopend voor al het lekkers dat het Zeeuwse land en het Zeeuwse water te bieden hebben. Tijdens hun zoektocht kwamen de schrijfsters tot de ontdekking dat er een nieuwe wereld van streekproducten aan het ontstaan is in Zeeland. Zeegroenten verbouwen op het