Jam- en geleisoorten, chutneys en pickles, gerookt en ingemaakt vlees, gezouten vis, limonadesiropen en alcoholische drankjes, groenten in olie, mosterd en azijn – in dit boek vindt u recepten waarmee u uw voorraadkast met de heerlijkste levensmiddelen vult. De bekroonde culinair auteur Diana Henry heeft ideeën opgedaan in diverse culturen. Dus vindt u hier recepten van gewone vruchtenjam, maar ook van Georgische pruimensaus, rabarberschnaps en Midden-Oosterse ingelegde knolraapjes. Diana geeft waar nodig deskundige adviezen en instructies over technieken: van de kunst van het roken (zonder dure apparaten) tot het creëren van een goede gelei. Haar onweerstaanbare schrijfstijl geeft u het gevoel dat ze naast u in de keuken staat en u stap voor stap door de recepten heen leidt. Ze levert boeiende achtergrondinformatie – van de traditie van de Russische zakoeskitafel (allerlei hartige hapjes en de nodige wodka) tot een citaat van Simone de Beauvoir (die jam maken vergeleek met het